Sevärdheter och resmål i Puertorico Gran Canaria

Ett populärt resmål är till byn Teror som är mest känt för det som hände år 1481, Madonnan som uppenbarade sig i ett pinjeträd som växte intill kyrkan. Kyrkan vi ser på platsen idag invigdes 1767 och själva madonnan ligger lite i lä mot den pampiga silverinramningen. Kika in i skattkammaren för att se ännu mer av de rikedomar som samlats kring öns skyddshelgon. Kyrkan är bara en del av byn Terors attraktion. Hela byn sägs vara en av de vackraste med sin originella och välbevarade arkitektur.

Är fiske av ditt intresse kan du testa på en spännande dagstur med djuphavsfiske. Dorado Fisher hjälper dig att uppfylla drömmen om att få en haj eller svärdfisk på kroken, och fiskarna kan väga uppemot 100kg. Har man tur kan det även skådas delfiner under dagen. Är fisket inte det största intresset kan du njuta en härlig dag ute på havet. Flytvästar finns ombord dock är det inte den bästa turen för de sjösjuka.
Är du inte så intresserad av fisket utan bara ta del av de vackra undervattenslivet finns det turer med en glasbottnad katamaran med Multiaquatic. Med lite tur ser du valar och delfiner simma runt i full frihet i ett skyddat område. Möjligheter för att ta ett dop är inte omöjligt.

Vingården Mocanal i närheten av Bandamakratern välkomnar besökare för avsmakning, köp av deras viner och berättelser om vinet och gården. De kanariska vinerna skäms inte för sig, även fast de numera är ganska okända utanför ön är de värda ett smakprov om inte mer. Passa även på att njuta av den fantastiska utsikten från Pico de Bandama när du är på besök.

Vill du bara bli omhändertagen en dag och njuta av en spa-miljö är lyxhotellet Gloria Palaces värt ett besök. Här har du en vacker vy utöver atlanten när du njuter thalassoterapi. Njut av havsvattenpooler, bubbelpooler och den tropiska trädgården. Här erbjuds olika sorters massage, gyttjebad, algterapi och mycket mer. Spendera en hel dag och ät både lunch och middag och ta del av restaurangens dietmenyer.
För olika behandlingar ligger priset från 17€ och badentré 18€.