Upplev ett äkta kanarieliv i Puertorico Gran Canaria

Spendera en heldag med en utflykt till bondemarknaden i byn San Mateo. Här får du en inblick i det kanariska vardagslivet. Förr användes marknaden som ett sälj och bytes plats för bönderna med veckans skörd. Nu är marknaden en modernare variant men det säljs fortfarande mest av frukt och grönt. Du kan öven hitta lokala produkter till otroligt rimliga priser. Byn San Mateo har otroligt mysiga gator att strosa runt på. Bokar du en tur finns det möjlighet till guide som visar dig runt.

I programmet för den guidade turen fortsätter resan till Guayadequedalen. Bästa tiden att besöka dalen är i januari när våren är på gång och mandelträden är i full blom. Här överraskas du vad som finns bakom det turistattraherande fasaden. I Guayadequedalen lever invånarna fortfarande i grottbostäder. Självklart med en helt annan standard än från förr i tiden med primitivt levnadssätt. Det bor runt 150 familjer i grottor på hela Gran Canaria. Dalgången är den längsta ravinen på Gran Canaria och de höga bergen är täckta av mandelträd och fikonkaktusar. Atmosfären är som att tiden stått stilla, här är allt så orört och oexploaterat. Grottorna är utgrävda i bergväggarna och i det lilla samhället finns ett grottkapell som ligger vägg i vägg med grottbaren. När du besöker Guayadequedalen sborde du äta lunch på restaurangen Tagoror som ligger längst uppe i dalen. Här kan du avnjuta kanarisk mat i form av smårätter och tapas. Lunchen kostar runt 11€ för en vuxen och 6€ för barn. Utflykten blir en historisk och kulturell upplevelse som är rolig och intressant för både stora och små.

Vill du boka en tur med guide och transport kostar det 38€ för vuxna och 18€ för barn. Utflykten blir en heldagstur mellan 08.30 till 16.45. Bokar du turen under vinterhalvåret kan det vara bra att ta med en extra tröja då det kan bli lite kyligare och bekväma skor förstås. Lite fickpengar om du vill handla på marknaden och till lunch.